27.02.2015 Teatterimatka Kemiin

 

Teatterimatka Kemiin 27.2.2015

Rantalakeuden Eläkkeensaajat RES ry:n jäsenet tekivät matkan Kemiin 27.2.2015. Pääasiana oli teatterissakäynti, mutta samaan liitettiin muutakin. Alkupaloiksi käytiin vieraana Veitsiluodon Eläkkeensaajien ja Kemin Eläkkeensaajien luona, kohtaamispaikkana oli Kemin seurakunnan juhlahuoneisto.

Tuttuja ei juurikaan oltu, mutta puheenporina täytti salin, kuten kotoisissa oloissakin tuttavienkin kesken tapahtuu. Veitsiluodon eläkkeensaajien puheenjohtaja Kauko Kääriäinen ja matkanvetäjä Eine Kemppainen ottivat matkalaiset vastaan. Kemin seurakunta tarjosi meille kahvit ja seurakunnan puolesta isäntänä oli kirkkoherra Markku Korpela.

Tervehdyssanat vaihdettiin niin vieraiden kuin veitsiluotolaisten ja kemiläisten puheenjohtajien kesken. Kirkkoherra Markku Korpela, entinen kempeleläinen, kertoi Kemin seurakunnan elämänmenosta ja esitti muutaman mieliinpainuvan laulun. Kuulimme myös Marjatta Hyvösen runon, samoin Marja-Leena Hurun esittämän runon.

Harvoin vieraillaan muiden yhdistysten pakeilla, ei odotuksia ollut, mutta tästä tapaamisesta jäi jokaiselle mukavat muistot.

Seuraavana olivat vuorossa Kemin taidemuseo ja Historiallinen museo, joiden kokoelmiin käytiin tutustumassa. Ruokaakaan ei unohdettu, paikallinen Cumulus tarjosi muonituksen ennen teatteriin menoa.

Päivän päätapahtuma oli teatterivierailu, esitys oli nimeltään ”Yökaudet”. Siinä nuoret tyttäret olivat pääosissa, samoin mummonsa, isäkin oli kuvioissa. Huolensa kullakin, mutta lopulta kaikki päättyi kuitenkin kohtuullisen onnellisesti, mummon osalta maljakkoon pöydällä.

Lähempänä puoltayötä olivat viimeiset kotona, matka sujui hyvin ja päästiin makoisille unille.

Valto Salonperä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- - - -