Miehet kokkaamaan

Miesten kokkikurssi pidettiin Kempeleen Nuorisoseuralla
ti 30.11.2021 alkaen klo 11:30.
Päivän ruokalista oli riista- ja muutoinkin lähiruoka painotteinen.
Alkuruokana oli sienikeitto ja sämpylät.
Pääruuaksi tehtiin lihapullia hirven jauhelihasta, joita syötiin sitten perunamuusin kera ja useimpien mielestä puolukkahillolla oli myös paikkansa.
Jälkiruokana nautittiin hillakiisseliä.
Kurssilaiset tuntuivat olevan varsin tyytyväisiä yhdessä toimimiseen
ja siihen mitä saatiin aikaiseksi.

Kurssin vetäjänä toimi ammattitaitoinen ja avulias Mirja Vahera
Tässä Reino pyörittelemässä lihapyöryköitä valmistellusta jauhelihasta, vasemmalla Valto ja oikealla Timo selin, taustalla Jouko
Seppo, Matti ja Jorma valmistamassa sämpylätaikinaa
Timo laittamassa pannulla esipaistettuja lihapullia paistinpellille, vieressä Jorma selin
Jorma A. ottamassa pullia paistinpelliltä, vieressä Jouko ja taustalla Timo
Sitten on päästy huipennukseen, nauttimaan tehdyistä ruuista, aloittaen alkuruuasta
Kurssilaiset vasemmalta Jorma Alasimonen, Seppo Lahti, Jouko Etelä, Reino Jolla, Timo Still, Valto Salonperä, Vilho Ronkainen, Matti Aalto ja Jorma Jylhä, edessä kurssin vetäjä Mirja Vahera Kuvan otti Kerttu Mömmö

Toinen kurssipäivä oli ti 7.12.2021 alkaen klo 11:30.
Silloin leivottiin mokkapaloja, korvapuusteja, tiikerikakku, Hanna-tädin kakkuja  ja sämpylöitä.
Lounaaksi laitettiin pinaattikeitto ja kananmunat.
Sitten nautittiin kahvit ja tuoreet leivonnaiset.

Leivontakurssille osallistuivat vasemmalta Vilho Ronkainen, Seppo Kallankari, Matti Aalto, Seppo Lahti, Jorma Jylhä, Reino Jolla, Jouko Alaräihä ja Jorma Alasimonen. Opettajansa Mirja Vahera ja koko ryhmä aikaansaamiensa tuotteiden äärellä. (osittain jo syötyjen). Kuvan otti Tuulikki Alaräihä

Teksti ja kuvat
Vilho