Oulun piirin Boccia mestaruuskilpailu

Bocciakisat Kuusamossa

Tiistaina 26.10.2021 järjestettiin Kuusamon Liikuntahallilla EKL:n Oulun piirin boccian mestaruuskisat. Huono sää ja pitkät etäisyydet verottivat tällä kertaa osallistujajoukkoja, kaikkiaan 15 joukkuetta oli mukana. A-sarjaan osallistui seitsemän joukkuetta ja B-sarjaan kahdeksan joukkuetta. 

Kuusamon Eläkkeensaajat hoitivat järjestelyt niin kilpahallissa kuin yläkerran buffetissakin, arpapöytääkään ei oltu unohdettu. Kisoissa päästiin hyviin suorituksiin ja kuuden tai seitsemän ottelun jälkeen oli ratkaistu sijoittuneet kummassakin sarjassa. Ottelut pelattiin molemmissa sarjoissa jokainen jokaista vastaan periaatteella. Ottelumäärä oli yhteensä 49, jonka jälkeen voitiin laskea pisteet jokaisesta ottelusta. Palkintosijojen ratkaisemiseksi tarvittiin myös ns. pienten pisteiden tarkka lasku, joukkueet olivat B-sarjassa erittäin tasaisia, kolme parasta joukkuetta saivat 10 pistettä ja lopullinen tulosjärjestys selvisi pikku pisteiden laskun avulla.

A-sarjan voiton otti Nivalan II-joukkue yhdeksällä pisteellä, toiseksi tuli Taivalkosken 1-joukkue kahdeksalla pisteellä ja kolmanneksi Oulun II-joukkue kuudella pisteellä. Koska joukkueita oli seitsemän, kukaan ei tänä vuonna pudonnut B-sarjaan.

B-sarjan tilanne oli tasainen ja RES:n joukkue oli loppujen lopuksi paras kymmenellä pisteellä, pienten pisteiden määrä ratkaisi. Toiseksi tuli Kuusamon II-joukkue ja kolmanneksi Nivalan III-joukkue. Rantalakeus Eli RES nousi ensi vuoden A-sarjaan. Joukkueen muodostivat Salme Pirkola, Antero Kokko ja Harri Laaksonen. Hieno saavutus, ensimmäisen kerran noustiin A-sarjaan.

Palkinnot jakoivat Kuusamon Eläkkeensaajien puheenjohtaja Leena Mustonen ja EKL Oulun piirin puheenjohtaja Markku Kainulainen. Sumuinen sää ja vesisade saatteli kilpailijat ja yleisön kotimatkalle hyvissä ajoin, aikataulu oli nopea kun pelit sujuivat jouhevasti.

Valto Salonperä

RES:n voittoisa joukkue palkintojen jaon jälkeen. Salme Pirkola, vieressään Harri Laaksonen ja Antero Kokko.

Kuva
Pentti Lahdensivu