Pohjankievari RES:n pikkujoulun paikkana 18.12.2015

Puheenjohtajamme Valto Salonperän tervetulotoivotukset käynnisti illan ohjelman. Valto totesi puheessaan, että takanamme on toiminnantäyteinen vuosi. Jos takana on paljon tapahtumia, on myös tulevan vuoden varalle uusia suunnitelmia. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on yhdistyksen järjestettäväksi uskotun EKL:n Oulun Piirin kevätkokouksen ja -juhlan läpivienti. Avajaissanoissaan puheenjohtaja kiitti kaikkia yhdistyksen jäsenaktiivieja, jatka ovat antaneet panostaan yhteiseksi hyväksi.

Illan ohjelman etenemisestä ja hauskojen kilpailuiden järjestämisestä vastasi edellisvuoden tapaan Leila Pietola. Leila hoiti tehtävän leppoisasti, aurinkoisesti hymyillen, mutta silti määrätietoisesti. Hyvä suoritus. 

Pohjankievarin uusi yrittäjä, Leena Tähti esikuntineen oli laittanut paikat juhlakuntoon. Yhdessäolomme alkoi herkullisella ja monipuolisella juhla-aterialla.
Pöydässä oli kystä kyllä. Monipuoliset liha- ja kalaruuat laatikoiden kera maistui juhlaväelle.

Jouluisen aterian jälkeen pääsimme nauttimaan illan ohjelmasta. Ensimmäisenä esiintymisvuorossa oli Marja-leena Huru. Hän esitti runon mummon muuttumisleikki. Mummo kävi läpi runon vaiheissa erilaisia teemoja. Lapsenlapsi toivoi lopuksi, että mummo palaisi siihen rakkaaseen, tuttuun ja turvalliseen oman mummon hahmoon, joka on maailman paras. Pienen toive toteutui.

Osmo Kaveri esiintyi pienen tauon jälkeen jäsenillemme. Hän lauloi kaksi uudemman suunnan joululaulua. Laulut olivat Joulu yksinäistä lohduttaa ja Sydämeeni joulun teen. Tätä laulunumeroa, niinkuin muitakin illan aikana kuultuja lauluja säesti Niilo Kiviniemi.

Laulukuoro Vuokoissa ja Veikoissa laulavat Aila Kuula, Anja Kovanen ja Hellevi Viinikanoja lauloivat koskettavasti laulun nimeltään Tulkoon joulu.

Juice Leskisen riimittelyn mukaan pikkujoulun tähti on sika. Tästä aihepiiristä oli lähtöisin Sakari Haatajan esitys, jossa hän tarkasteli sian monivaiheista elämää. Esitys oli sekä hauska että opettava.

Molemmissa illan kilpailuissa oli matonkuteilla keskeinen rooli. Teuvo ja Sirkka Penttilä tarjosivat tiukan vastuksen Mirja ja Valto Salonperälle. Tavoite oli vain yhtä kättä käyttäen solmia kudepätkistä lenkki. Alla olevat kuvat kertovat, kuin kisassa kävi.

Vuokkojen ja Veikkojen paikalla olleet jäsenet lauloivat yhdessä vanhan tutun joululaulun Heinillä härkien kaukalon.

Illan ehdoton kohokohta oli Joulupukin saapuminen. Tavanomainen jännitys hankalien kelien vaikutuksesta kalvoi juhlijoiden mieltä. Ehtiikö ylityöllistetty pukki ajoissa meidän juhlaamme. Ja ehtihän se. Reippaat tontut pistivät piiriksi ja sen jälkeen jakoivat lahjat niille, jotka olivat lahjan tuoneet. Kiltteystestiä ei tällä kertaa tehty.

Joulupukin vierailun veroinen tapahtuma pikkujoulussa on arvonta. Helena Sipola oli tehnyt suuren työn järjestämällä runsaan palkintopöydän. Hänen tekemänsä työmäärä on suuri ja yhdistykselle todella arvokas.

Arvonnan jälkeen alkoi reipas meno parketilla. Niilo Kiviniemi ja Mikko Ranta loihtivat tanssiyleisön riemuksi menevät rytmit. Illan päättyessä aikanaan viimeiseen valssiin, lähti juhlista tyytyväinen RES:siläisten joukko oikean joulun odotukseen.

 

Kuvat ja tekstit:

Jorma Jylhä