Onkikilpailut Varjakassa 18.8.2015

RES onkikilpailut pidettiin tiistaina 18.8.2015 kello 14 alkaen Oulunsalon Varjakan rantamaisemissa. Sää suosi, aurinkoa piisasi täydeltä taivaalta ja kalaakin siunaantui, ainakin useammille.

Kivikkoiset aallonmurtajat eivät parhaita paikkoja ole onkimiseen, mutta kun siellä vanhoilla jaloilla yritti astella, kyllä se onnistui.

Kilpailussa naisten ja miesten sarjoissa oli tavoitteena mahdollisimman monta kalaa, painoa ei punnittu, kolme parasta palkittiin kummassakin sarjassa. Pisin kala ja lyhin kala palkittiin myös, lisäksi vielä kilomääräisesti korkein saalis palkittiin.

Tulosluetteloista tuli seuraavanlaiset:

Yleinen sarja, eli painoltaan suurin saalis, meni arvontaan, vaa´alla ei eroa saatu, eli Paavo Talala voitti 500 g saaliilla. Samaan pääsi myös Martti Tölli, mutta arpa ei suosinut.

Pisin kala-kilpailun voitti Martti Tölli.

Lyhin kala-kilpailun voitti Valto Salonperä.

Naisten sarjan palkintojärjestys muodostui seuraavaksi:

1. Anneli Näyhä, 6 kalaa,  2. Anneli Vainikainen 4 kalaa, 3. Irma Harjapää 0 kalaa (arvonnassa, kolmella oli sama tulos).

Miesten sarjan palkintojärjestys muodostui seuraavaksi:

1. Paavo Talala, 9 kalaa, 2. Valto Salonperä, 9 kalaa (arvonnassa Paavo voitti),             3. Kyösti Vainikainen, 6 kalaa.

Näin mentiin tänä vuonna, jospa ensi vuonna olisi parempi kalaonni itsekullakin.

 

Teksti:                Valto Salonperä
Kuvat ja -tekstit: Jorma Jylhä