Rantalakeuden Eläkkeensaajien kevätjuhla

 

RES ry vietti torstaina 21.5.201 kevätkauden päätösjuhlaa Kempeleen Nuorisoseuran tiloissa. Lähes puolet jäsenistä oli paikalla päättäjäisissä. Tilaisuuden juontajana toimi Kerttu, ensimmäistä kertaa uudella uralla.

Kuten juhliin kuuluu, syötiin alkuun tukevasti ja kahvia lisukkeineen oli tarjolla. Sitten oli varsinaisen juhlan vuoro. Kun on Rantalakeuden Eläkkeensaajien juhlasta kysymys, monipuolista ohjelmaa on runsaasti. Pienet näytelmät, huumori ja tanssi sekä laulu kuuluvat ohjelmistoon.

Alkuun Niilo soitteli alkutahteja ja laulettiin yhteisesti ”Tuuli hiljaa henkäilee”. Puheenjohtajan tervehdyssanat kuultiin ja vuoroon tulivat Vuokot ja Veikot, joiden laulutaito on kehittynyt vuosien mittaan erittäin mainioksi. ”Kevät” ja ”Suviserenadi” olivat tällä kertaa laulujen nimet.

Jorma kertoi mietteitään aiheesta ”Mitä jos ei ole luotu naista lainkaan?”. Siinä sitä olisikin mietittävää monelle, mutta onneksemme maailma ei kuitenkaan mennyt tällä tavalla ja on sitten olemassa sekä naisia että miehiä, tarpeellisia molemmat.

Kerttu tarinoi aiheesta ”Hymy”, se on tarpeellinen taito useinkin, jokaiselle sopivaa puuhaa.

Kepeäjalkaiset senioritanssijat esittivät pari tanssia Kirstin johdatuksella. Vaikka on jokainen jo eläkeiässä, kyllä jalka vielä kapsaa polkan-jenkan ja monen muunkin lajisen tanssin tahtiin.

Tieto on valta ja niinpä kisailtiin tiedon merkeissä, laulut lauloi Tuulikki ja pöytäkunnittain oli arvattava tai tiedettävä, mikä lintu laulussa esiintyy. Parisenkymmentä laulua ehdittiin suorittaa ja voittajapöytä löydettiin.

Kantritanssi on yhdistyksemme uusi lajivaltaus. Kirsti oli jälleen puikoissa ja johdatteli joukot esiintymään. Täytyy vaan sanoa, että mitenkäs ne kaikki käänteet oikein muistavatkaan, sujuvasti jokainen tämänkin ohjelman suorittivat.

Muotinäytös kuuluu ohjelmaan ilman muuta. Tällä kertaa Marja-Leena spiikkasi ja ryhmä esitteli käsityöpiirin viimeisiä muotisaavutuksia. Ritva esitteli liivihameen, joka olikin taidolla luotu, liivejä oli sekä pienemmille että isommille. Valtolla oli uuden muodin mukainen teepaita esittelyssä, kyllä varmaan jokainen siirtyikin nyt teenjuojaksi. Mirja esitteli kellohameen, hame myös kuultiin kunnolla, ei tyydytty pieneen kahinaan. Jormalla puolestaan oli lenkkipuku, siitä erikoinen, että sitä voi myös syödä ja osa siitä toimii myös työkaluina. Ainolla oli päällään yöpaita, komiaa katseltavaa. Kaukolle oli tehtailtu pikkutakki, se puki kantajansa erinomaisesti. Armin vaatteena oli puolihame. Tällä kerta ei tyydyttykään tavanomaiseen, vaan tehtiin hameeseen vain puolikas, kangasta ei takaosaan tainnut riittääkään. Joukolla oli perinteiset pussihousut, joita oli nykymuodin vaatimusten mukaisesti hieman stailattu, pusseja riitti joka puolelle.

Oli sitten arpajaisten vuoro, joitakin onni potki useasti, moni jäi kuitenkin ilman. Seuraavalla kerralla parempi onni.

Vielä puheenjohtaja lausui muutaman sanan ja juhla päätettiin Suvivirteen. Näin siirryttiin kesälaitumille, syyskuussa jatketaan taas uusin voimin. Kesällä on teatteria ja muutakin toimintaa, pitäähän sitä pitää yllä hieman toimintaa, ettei aivan jäädä kotiin makoilemaan.

Valto

Alla olevasta kuva-albumista näet. miltä juhlassa paikanpäällä näytti.