12.11.2020 Kerhopäivä

Syksyn yhdeksäs torstaikerho.

Jumpan, kahvittelun ja tiedotusten jälkeen Timo Still kertoi Kempeleen kehittymisestä. Vakiintuneen tavan mukaan Vuokot ja Veikot harjoittelivat klo 12.30 alkaen.

Timo kertoi Kempeleen kehitystaivalta lähinnä 50 ja 60 luvuilla.
Aiheena oli leipomoitten merkitys paikkakunnalle niinä aikoina.

Etelän leipomon menestystarina alkoi 50 luvun alussa.
Yrityksessä oli enimmillään 19 henkilöä töissä.
Donitsit ja rieskat olivat menestystuotteita.
Sitten v.63 yritys siirtyi Limingantulliin.

Keräsen leipomo aloitti toiminnan v.54 ja toimi n.10 vuotta.
Ruislimppu oli heidän ykköstuote.

Kokon leipomo perustettiin 60 luvun puolivälin aikoihin ja heillä oli parhaimmillaan n. 10 henkilöä töissä. Suosikkituotteita olivat ruutuhapan leipä, hiivaleipä ja munkki.
Leipomon toiminta päättyi v.74.

50 ja 60 luvulla toimineet leipomot olivat teollistumisen alkutaipaleet Kempeleessä.
Teksti Vilho, Kuva Jorma

Timo ja Kerttu