Koulutuksen avulla RES:siä kehittämässä

RES hallitus ja vastuuhenkilöt olivat uutta oppimassa 9.10. ja 12.10.2018, paikkana Kempeleen kunnantalon kokoustila

 

Tiistaiaamu 9.10 ja klo on yhdeksän ja kaikki 14 pirteää kurssilaista asettuivat hyvää asentoon oppimaan uutta. Oulun Eläkkeensaajien puheenjohtaja Markku Kainulainen toimi ensimmäisenä kouluttajana.
Saimme tiiviin paketin tietoa kokoustyöskentelyyn ja kokoustekniikkaan liittyen.
Syksyn tärkeä osuus yhdistyksissä on toiminnan suunnittelu ja varainhankinta, kuulimme myös hyviä ja toimineita jäsenhankintaan liittyviä asioita.

Yhdistyksen näkyvyys ja kotisivut ovat Jorma Jylhän osaamisaluetta. Sivut tulivat tutuiksi ja saimme käsityksen myös ajankäytöstä mitä hyvät ja ajan tasalla olevat sivut vaativat.
Matkojen ja tilaisuuksin suunnittelu vaatii paljon ennakkoselvitystä, ennen kuin ne tulevat jäsenten harkittaviksi ja ilmoittautuminen voi alkaa. Kiitos Jormalle opetuksesta ja saimme mietittävää kun toimintaamme suunnittelemme.

Valto Salonperä oli kerännyt muhkean paketin tietoa tiedottamisesta ja juttujen kirjoittamiseen liittyviä asioita. Hyvin suunniteltu aloitus on kirjoittamisen tärkeä osa ja oikein jäsennelty teksti on lukijalle miellyttävä luku kokemus.

Kurssit ja koulutus ovat Reino Jollan osaavissa näpeissä ja koulutuskin onnistuu vähän monimutkaiselta tuntuvasta aiheesta. Kerhotoimintaan ei kurssitunteja eikä rahaa voi saada. Koulutuksessa pitää aina olla opetuksellinen sisältö, kuten tässä meidän koulutuksessa on.

 

 

 

 

Yhdistyksemme puheenjohtaja Kerttu Mömmö oli koulutusohjelman suunnittelussa keskeisessä roolissa.

Perjantai 12.10 ja koulutus jatkuu, odottavin mielin valmistauduimme kuulemaan Oulun piirin puheenjohtajan Risto Örlingin ajatuksia piirin toiminnasta ja yhteistyöstä. Piiri toimii liimana yhdistysten ja liiton välillä. Puheenjohtaja kiertää eri yhdistyksissä laajalla toiminta-alueella ja kuuntelee herkällä korvalla yhdistysten huolia ja ilon hetkiä. Yhteiset tilaisuudet, koulutukset, kesäjuhlat ja liikunnalliset tapahtumat ovat yhdistyksille mukava tapa tavata tuttuja ja vaihtaa ajatuksia toiminnasta. Yhteistyö eri yhdistysten välillä on luontevaa ja on toivottavaa, että se laajenee tulevina vuosina. Jäsenhankinta ja sen onnistuminen on tärkeä myös piirin toiminnan kannalta. EKL saa oman tiedottajan ja tiedottajamme saavat koulutusta ja näkyvyytemme paranee.

Oman toiminnan suunnittelu, parin päivän tiivis opiskelu ja hyvät ideat  "ämpäristä" viritti mukavan ja antoisan hetken keskustelulle. Ideat koulutuksen osalta seulotaan ja toiveet matkojen, ja muiden toimintojen osalta mietitään. Uusia vetäjiä tarvitaan, jotta hyvät uudet ideat voidaan toteuttaa. Yhdessä tekeminen ja yhteistyö ovat onnistumisen edellytys myös tulevaisuudessa. Kiitos kaikille mukana olosta ja osallistumisesta aktiivisesti keskusteluun päivien aikana.Alla olevassa kuvagalleriassa muutamia kuvia tiistain 9.10.2018 kurssipäivästä.

Piirin puheenjohtaja Risto Örling kävi perusteellisesti läpi piirin ja yhdistyksen väliseen yhteistyöhön liittyviä asioita.

Kiittäen

Kerttu Mömmö
puheenjohtaja