Veitsiluodon Eläkkeensaajat RES:n vieraina

Sisaryhdistyksemme järjesti jäsenilleen sokkomatkan, joka tällä kertaa suuntautui Kempeleeseen, Rantalakeuden Eläkkeensaajien vieraaksi. Vierailevan yhdistyksen puheenjohtaja Eine Kemppainen junaili yhdessä RES:n virkasiskonsa, Kerttu Mömmön kanssa yllätyksellisen matkan.

Vierailu oli meille isännille erittäin mieluinen. Saimme pitkästä aikaa tavata tuttuja ja myös solmia uusia tuttavuuksia puolin ja toisin. Vaikka toimintaamme pitkän aikaa häirinnyt korona-virus on vielä keskuudessamme, saimme siitä huolimatta aikaan hyvätunnelmaisen juhlan. Lisäksi saimme vastavierailukutsun Veitsiluotoon, johonka kutsuun innolla tartuimme. Selväksi tuli, että teemme retken  niihin aikoihin, jolloin Kemin lumilinna on parhaimmillaan.
Alla olevissa valokuvissa on näytteitä päivän kulusta.

Vieraamme saapuivat tyylikkäällä Hekkasen bussilla. (Kuvituskuva, kuvan lähde Google kuvat)
Tervetulotoivotusten jälkeen vieraamme siirtyivät kahvioon nauttimaan Aino Jylhän (vas.) Tuulikki Alaräihän ja Helena Sipolan valmistamista retkieväistä.
Tarjoiluiden nouto aiheutti pientä jonotusta, josta selvittiin sutjakasti.
Kahviopalveluiden jälkeen väki siirtyi Kempeleen nuorisoseuran juhlasaliin. Heidän kulkureitin varrella oli Hilkka Syväsen ja Raija Pahkalan miehittämä itse tehtyjen korttien myyntipiste. Monet persoonalliset kortit siirtyivät vieraidemme kasseihin.
Seuran aulatilassa oli myös arpojen myyntipöytä. Se oli Kirsti Heleniuksen (vas.) ja Tuula Heikkinen-Jämsän hoidossa. Kirstillä oli juhlassa lukuisasti muitakin tehtäviä. Hän veti istumajumpan, lausui esittämänsä runon sekä ohjasi senioritanssijoiden ryhmää.
Juhlamme päätoimijat olivat mukana olevien yhdistysten puheenjohtajat. Vasemmalta Veitsiluodon Eine Kemppainen ja RES:n Kerttu Mömmö. Puheenjohtajat esittelivät omien yhdistystensä toimintaa sekä vastasivat jäsenistöjen kysymyksiin, kuten heidän ilmeensäkin kertovat.
Jorma Jylhä (Edessä oikealla) tehtävänä oli huolehtia äänentoistosta sekä tietokoneen toimivuudesta. Tietokonetta hyödynnettiin yhteislaulujen sanojen esittämisessä videotykin avulla. Tällä kertaa tekniikka pelasi hyvin.
Tässä salin yleisö keskittyneenä yhteen tilaisuuden useasta yhteislaulusta.
Yhdistyksemme laulukuoro Vuokot ja Veikot harjoitteleva säännöllisesti johtajansa Suvi Partasen johdolla. Kuvassa oikealla kuoron yhdyshenkilö Tuulikki Alaräihä.

Tilaisuuden lopuksi yleisö ja kuoro lauloivat yhdessä eläkeläistilaisuuksissa lähes virren asemaan nousseen laulun Kultaiset vuodet.

Sen sävelten siivittäminä toivotimme vieraillemme hyvää kotimatkaa.

Kiitos käynnistä.

Kuvat: Vilho Ronkainen
Tekstit: Jorma Jylhä