16.7.2020 Hannalan lohikeitolla

Tervaporvareiden aikainen Villa Hannala tarjosi tyylikkäät puitteet kesäiselle tapaamiselle.

Pitkän sateisen sääjakson jälkeen aurinko juhlisti paisteellaan yhdistyksemme jäsenten kesän ensimmäistä tapaamista.

Yhdessä auringon kanssa hymyilivät myös lähes kolmekymmentä jäsentämme siitä ilosta, että pääsimme näkemään toisiamme sekä vaihtamaan toimintatauon aikaiset ja vähän tuoreemmatkin kuulumiset.

Historiallinen Villa Hannala tarjosi hienot puitteen kokoontumisellemme. Oulun Seudun Ammattiopisto oli tehnyt todellisen kulttuuriteon saneeratessaan lähes luhistumisvaarassa olleen 1800-luvun huvilan nykyiseen loistoonsa. Saatoimme hyvin tuntea paikan historiallisen hengen, jonka aikanaan loivat laivanvarustajat, tervakauppiaat ja muu vallasväki talossa lomaillessaan.

Itse talo oli hieno, mutta senkin päihitti keittiön meille valmistama lohikeitto, jonka herkullisuus on tunnettu koko maassaa. Vieläkin tulee vesi kielelle, kun muistelee ruuan makua. Tästä lankeaa kiitos Hannalassa työvuorossa olleelle henkilökunnalle, joka ammattitaidolla huolehti, että ruoka ei loppunut kesken.

Kiitos kaikille mukanaolleille. Meillä oli hyvä päivä.

Sivun päivitys

Jorma Jylhä

Annikki ja Elsi viettivät tuokion nauttien kesän tunnelmasta Villa Hannalan puistossa.
Ryhmämme kokoontuu vähitellen Hannalan verannalle siirtyäkseen meille katetun aterian äärelle.
Matti tarjosi ystävälliseen tapaansa kyydit Oulunsalon suunnalta tulleille rouville. Vasemmalta Maire, Aura ja Ritva.
Kerttu puheenjohtajana valotti alkavan syyskauden ohjelmaa. Toimintakausi alkaa 10.9. Silloin myös toteutuu Korona-tilanteen vuoksi pitämättä jäänyt kevätkokous. Ellei pandemiasta muuta johdu.
Hannalan maankuulu lohikeitto maistui meille kaikille. Kuvassa osa paikalla olijoista sulattelee nauttimaansa herkkuruokaa
Kirsti oli tilaisuuden ohjelmamestari. Hän johdatteli yhteislaulua ja lausui lopuksi meille kaikille tutun Immi Hellenin runon Hiiriä pyydystämässä. "Oon suurempi herra, kuin hiiri vainen. Minä olen koppakuoriainen."