Pallo on pyöreä ja keilat ovat keiloja

 

Kaato !!!

Pelixir-keilahallissa keilattiin perjantaina 12.1.2018 innolla. Kokoon kerääntyivät Nivalan, Ylivieskan Seudun ja Rantalakeuden Eläkkeensaajien keilaedustajat. Ottelu pelattiin kuuden sarjan koitoksena, parhaalle yhdistykselle oli luvassa kiertopalkintopokaali.

Yhdistyksessämme keilailua on harrastettu aktiivisesti heti kun uusi halli paikkakunnalle tuli, eli runsaan vuoden verran. Mukana on toki muutamia, joilla harrastusta on ollut pidempäänkin. Nivalassa ja Ylivieskassa eläkkeensaajilla keilailua on ollut harrasteena pitkään ja odotuksissa oli, että sinnepäin voitto ottelussa menee. Eri keilahalleissa on erilaiset olosuhteet, radalle levitetään öljyä noin kolmeneljäsosaa radan pituudesta ja loppupää on kuivaa ennen keiloja. Kapealla alueella radan reunoilla kapea alue on ilman öljyä muutaman metrin pidempään. Viiden minuutin harjoitteluaikana piti opetella miten pallo radalla käyttäytyy.

Tulosta syntyi, vieraiden parhaat keilaajat olivat parhaita täälläkin, vaikka he olivatkin ensimmäistä kertaa tällä keilahallilla ottelemassa. Yksittäiset parhaat tulokset syntyivät Ylivieskan Kari Löfbackan pallojen käsittelyn tuloksena, 1207 pistettä kuuteen sarjaan Kempeleen Rantalakeuden paras pistemies oli Antero Kokko Oulunsalosta, 918 pistettä ja Nivalan parhaaksi osoittautui Keijo Torssonen 892 pistettä. Naisten paras oli ensimmäistä kertaa kilpaillut Rantalakeuden edustaja Mirja Salonperä Kempeleestä, tulos oli 807.

Yhdistysten välisen kilpailun voitti Ylivieskan Seudun Eläkkeensaajat tuloksella 5380 pistettä, toinen oli Nivalan Eläkkeensaajat 4968 pistetä ja kolmas Rantalakeuden Eläkkeensaajat RES ry 4837 pistettä. Kiertopalkinto meni Ylivieskaan, keväällä otetaan sitten uusintaottelu Ylivieskan keilahallissa, katsotaan, joko silloin osataan keilata hieman paremmin. Uusi halli, uudet kujeet ovat radoilla taas edessä…

Edustajiemme tulokset olivat

Antero Kokko 918 Sakari Haataja 830 Valto Salonperä 827 Mirja Salonperä 807 Timo Still 765 Jouko Etelä 690

Joukkueiden tulokset 
Ylivieskan Seudun Eläkkeensaajat ry    5380
Nivalan Eläkkeensaajat ry                   4968
Rantalakeuden Eläkkeensaajat RES ry  4837

Mukavaa oli yhdessä keilata, tuloksilla ei näissä otteluissa ole niinkään väliä.

Valto Salonperä

 

 

Kameran muistikortille tallentui alla oleva kuvagalleria.

Kuvat ja kuvatkestit

Jorma Jylhä