Yksi Oulun piirin vanhimmista yhdistyksistä miehen ikään

Iin Eläkkeensaajat juhlivat tyylillä 50 toimintavuottaan
 

Yli kahteensataan osallistujaan nousi yleisömäärä, joka kokoontui Iin Merihelmeen viemään läpi EKL:n Oulun piirin sääntömääräistä kokousta ja samalla juhlimaan päivänsankaria, eli paikallista eläkkensaajayhdistystä.

Onnistuneen juhlan läpivientiin vaadittiin monen osaajan suoritusta. Muusikot Aarre Tarkki, Esko Holappa ja Pertti Kaikkonen, sekä juhlan juontajana toiminut Sanna Kluukeri hoitivat osuutensa hienosti.

 

 

 

 

Puheenjohtaja Lauri Kuurola ja sihteeri Pirkko Perkiö välittivät oman yhdistyksensä, Haukiputaan Eläkkeeensaajien  ja sen jäsenistön onnentoivotukset. Kuurolan onnittelusanat kirvoittivat hymyt huulille,  niin onnittelijoiden, kuin niiden vastaanottajienkin. 

 

 

 

Rantalakeuden Eläkkeensaajat RES ry onnitteli 50 vuotiasta yhdistystä puheenjohtajistonsa voimin. Puheenjohtaja Kerttu Mömmö ja varapuheenjohtaja Jorma Jylhä toimittivat perille yhdistyksensä kunnioittavat tervehdykset ja onnittelut.

Kuvassa taaempana odottavat onnitteluvuoroaan Taivalkosken Eläkkeensaajien puheenjohtaja Hilkka Paalanen ja sihteeri Marja-Liisa Halonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juhlivan Iin Eläkkeensaajien puheenjohtaja Heikki Räinä ja sihteeri Salme Tanninen olivat keskeisessä osassa juhlien valmistelussa ja läpiviennissä. Tässä he valmistautuvat sisaryhdistysten edustajien onnitteluiden vastaanottoon. (Suurenna kuva näpäyttämällä sitä)

Iin kunnan tervehdys ja onnittelut

Ikääntyvät sukupolvet ovat rakentaneet hyvinvointi-Suomen. Eläkeläiset maksavat veronsa niinkuin kaikki muutkin. Ja ovat täysivertaisia kansalaisia, he vain tarvitsevat erilaisia palveluksia, kuin aikaisemmissa elämänsä vaiheissa.

Eläkeyhdistykset järjestävät jäsenilleen vaikka mitä hyvää toimintaa mahdollistaen eläkeväestön olevan täysillä osallisena yhteiskunnasssa.

Monen tulot jää eläkkelle jäätyään yllättävän pieneksi. Ainakin siihen nähden, mitä kaikki maksaa. Ei voi olla oikein, että eläkeläisen  pitää miettiä, lääkäriin vai leipää. Eläkeyhdistyksellä on myös edunvalvontatehtävä.
in kunta on järjestänyt terveydenhuoltonsa Oulunkaaren järjestelmään ja on sen tuottamaan palveluun melko tyytyväinen. Iin kunnan tavoite kuntastrategiassa on huolehtia ihmisestä koko hänen elinkaarensa ajan.
 

- - - -

 

Iin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Teijo Liedes toi kunnan tervehdyksen juhlaan

Kirkkoherra Tapani Ruotsalainen toi kotiseurakunnan tervehdyksen

Iin Eläkkeensaajat viettää tänään 50-vuotisjuhlaansa. Isänmaamme oli juhlittu sankari viime vuonna, sen täyttäessään 100 vuotta.

Vapaa Isänmaamme varmistaa myös eläkkeensaajien järjestäytyä omiin yhdistyksiinsa ja juhlia silloin, kun on juhlan paikka. Tämä ei ole mahdollista likikään kaikkialla maailmassa.

Aika työelämässä oli monin tavoin jonkun toisen ohjeistama, eläkeaikana voi tehdä sitä mikä sopii ja mikä on mukavaa. Ystävät ovat lähellä.

Eläkkeelle jäänti on myös kriisin paikka. Työyhteisö jää taakse ja edessä saattaa uhata tyhjyys.  Tähän tilanteeseen eläkeyhdistys tarjoaa mahdollisuuden uusien ihmiskontaktien ja uusien harrasteiden löytämiseen. Tärkeätä on, että kukaan ei jää passiivisena kotiin eristäytymään.

Tätä juhlaa voimme viettää orastavan kevään tunnelmissa. Kaamoksen jälkeen on jälleen huikean kirkkaita aurinkoisia päiviä.

Elämässä tärkeätä on asenne. Älä pidä lukua siitä, mitä sinulla ei ole. Iloitse siitä mitä sinulla on.
 

- - - -

 

Iiin seurakunnan kirkkoherra, rovasti Tapani Ruotsalainen

Eläkkeensaajien Keskusliiton tervehdyksen toi puheenjohtaja Simo Paassilta

Paassilta käsitteli puheessaan monia meitä eläkkensaajia päivittäin koskevia kysymyksiä, kuten:

EKL:n jäsenyhdistykset ovat upporikkaita. Ei rahassa mitaten. Tämä rikkaus ei näy taseissa. Se on rikkautta, joka kumpuaa toiminnasta, yhdessä tekemisestä ja toisista huolehtimisesta.

Iin Eläkkeensaajat ovat malliesisimerkki jäsenistönsä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin hoidosta. Yhdistys on menestynyt erinomaisesti Oulun piirin jäsenhankintakilpailuissa.

Iissä on myös yhteistyö muiden eläkkeensaajien yhdistysten välillä jatkuvaa ja aktiivista.

Puheenjohtaja Paassilan puheen runkona oli kolme pääotsikkoa:

- eläkeläisköyhyys
- kuntien vanhuspalvelut
- digitalisaatio ja ikäihmiset

Juhlassa paikalla olleet pääsivät osallisiksi puheenjohtajan pohdiskelusta meitä kaikkia koskevista tärkeistä asiakokonaisuuksista.

Puheensa lopuksi hän totesi: Eläkkeensaajien Keskusliitto ja sen jäsenyhdistykset ovat aina heikomman puolella.

Puheenjohtaja Simo Paassillan puhe kokonasisuudessaan avautuu, kun näpäytät tästä.
 

 

 

Juhlapuhe on pidettu. Puheenjohtaja Simo Paassilta palaamassa paikalleen

EKL:n hopeisen ansiomerkin saajat

EKL:n Oulun Piiri ry on myöntänyt juhlivan yhdistyksen anomuksesta EKL:n hopeiset ansiomerkit  seuraaville aktiivisille jäsenilleen: 
 

Matti HaatainenLeena Haatainen
Esko HolappaKari Kiuttu
Jorma KokkoEeva Liedes
Lauri LiedesToini Rajala
Salme TanninenHeikki Räinä
Pekka Viinamäki 

Ansimerkit jakoivat niiden saajille EKL:n puheenjohtaja Simo Paassilta ja EKL:n Oulun Piiri ry:n puheenjohtaja Ristö Örling. 

Merkkien saajat kukitti Eila Palukka.

Ensimmäisenä ansiomerkin saanut Matti Haatainen edustakoon kaikkia yhtätoista ansioistaan palkittua.

Sivun kokoaminen
Kuvat ja kuvatekstit

Jorma Jylhä